För allas bästa, snälla var noga med er flyttstädning

Flyttstädning kanske kan tyckas vara ganska lätt egentligen. I alla fall om man tänker på att det är den vanliga storstädningen men att man då inte har några möbler, mattor eller prylar i vägen som stoppar upp och saktar ner städningen. Men det är betydligt mer omfattande än en vanlig städning, för du ska städa spisplattor och samtliga delar i badrummet och det ska inte finnas någon smuts kvar. För det ska i stort sett vara som nytt när de nya personerna flyttar in så du måste göra en ordentlig flyttstädning.

Vissa gör så att de börjar med att städa själva bara för att sedan inse att de glömmer hälften eller att de inte orkar eller har tid att lägga på det. Så blir det att de anlitar professionell hjälp istället ändå. Och jag är för det, tycker att alla borde ta professionell hjälp med flyttstädning. Vi har tagit hjälp av Städveronica när vi har flyttat för att få det rent hemma. Men vet att de som flyttade från huset som vi flyttade in i inte hade tagit ordentlig hjälp utan gjort det själva för det blev inte alls bra. Det var fortfarande smutsigt i hörnen och under badkaret och det är väldigt ofräscht att flytta till en ny bostad och sen börja städa för att få bort andras skit.

Egentligen borde det vara en lag på att man måste ta del av flyttstädning från en firma så som Städveronica eller att man helt enkelt inte får lämna ifrån sig nyckeln till bostaden förrän det är fläckfritt. Det är något alla skulle tjäna på.